Не знаю як ви, а я дуже люблю цвітну капусту! Дуже люблю варену капусту, обсмажену, навіть мариновану якось їла і теж сподобалося! Ось сьогодні буквально знайшла один на мій погляд дивний рецепт. Дивної тому, що в одному блюді змішані сир і цвітна капуста... Не знаю, подружаться вони? Але все ж спробую приготувати таку запіканку. Викладаю рецепт. Потрібна кольорова капуста, сир, яйце, сметана або вершки, сіль і пару ложок борошна. Сиру повинно бути в два рази більше, ніж капусти, тобто якщо берете капусти блюдце, значить сиру два блюдця. Капусту спочатку треба відварювати і потім дрібно нарубати ножем. Не подрібнювати блендером, а саме нарізати.
Сирок перетерти з яйцем, додати капусту і яйце, трохи солі і спецій (сюди, як я зрозуміла, можна свої улюблені спеції всипати). Додаємо сметану або вершки, трохи борошна і запікаємо. Зверху повинна вийти скоринка, бо додавали сметану. Є таке блюдо треба теплим або гарячим. Подавати зі сметаною. Приємного!