Взимку часто душа (і шлунок) просить чогось ситного і смачного. Дуже добре задовільнить ці запити всім знайоме страва - пельмені. Зовні тісто, а всередині - начинка, причому, не тільки м'ясна, а буквально на будь-який смак!Звичайно, якщо не з м'ясним фаршем, то вважають, що це і не пельмешки вже, але суть не змінюється! Тісто для пельменів робиться прісне - просіяти борошно гіркою, зробити поглиблення, в яке розбити яйце і влити підсоленій охолодженої води. Місити, підсипаючи борошно, щоб тісто стало пружним, відстаючи від рук, покласти в пакет, нехай відпочине" хвилин 15-20. Начинка - м'ясний фарш з дрібно порізаною цибулею, приправлений сіллю, перцем, рубаною зеленню, обсмажені з цибулею гриби, варена, розім'ята картопля, відварена риба, цвітна капуста, квашена капуста і так далі. Як ліпимо? Є кілька способів. Відрізати шматок тіста, скачати ковбаску, відрізати однакові шматочки, і підсипаючи борошно, розкочувати гуртки. Або відразу розкачати тонкий пласт тесту, і вирізати рівні склянкою гуртки. Тепер кладемо начинку на середину кружечка, заліплюємо ретельно краю, утворюючи півмісяць, а потім спритно слепляем кінчики, формуючи "вушко".
|