Якщо ви попрацювали влітку, і є в запасах консервовані абрикоси (половинками в сиропі), то можна спекти, використовуючи їх, як начинку, ароматний пиріг, нагадує про жаркому лете.Тесто пісочне: просіяти 3 склянки борошна, дістати з холодильника 150 гр вершкового масла, натерти на борошно на тертці, добре перемішати руками і додати 2 яйця, замісити тісто, якщо розсипається, додати пару столових ложок крижаної води (дуже холодної) кип'яченої води. Розправити руками тісто у форму (у мене прямокутна) формуючи невеликі бортики. Відцідити абрикоси від сиропу, розкласти рівномірно по поверхні тіста. Поставити в нагріту до 180-200С духовку, випікати, поки не зарум'яняться бортики. Витягнути з духовки, дати можливість охолонути прямо у формі. Можна посипати цукровою пудрою. Або нагріти сироп, в якому були абрикоси, розвести в ньому упаковку швидко розчинної желатину і акуратно полити зверху пиріг, розмазуючи кулінарної пензликом зверху по половинкам абрикосів. Тоді потрібно витримати 1-2 години в холодильнику до застигання желе.