Для приготування супу потрібні наступні продукти: 400 грамів буряка, середня ріпчаста цибулина, 300 г картоплі, одна морква середнього розміру, близько 400 мілілітрів води або овочевого бульйону, 200 мл вершків, половинка чайної ложки лимонної кислоти, рослинна олія для смаження, чорний перець, сіль, один-два лаврові листки, сметана і зелень для прикраси. Буряки слід спочатку відварити до готовності, а потім почистити і порізати на скибочки. Ріпчасту цибулину потрібно почистити і подрібнити, а після цього обсмажити у сковороді на рослинній олії. Картоплю і моркву необхідно почистити і порізати, потім покласти в каструлю і залити овочевим бульйоном або водою і проварити протягом 15 хвилин, а потім додати варену і нарізану буряк, перець і сіль і продовжувати варити на середньому вогні ще близько 15 хвилин (до готовності овочів). Зняти каструлю з вогню і дати супу настоятися 10-20 хвилин, додавши в нього лавровий лист. Настоявшийся суп пюрировать за допомогою блендера і змішати з вершками, а потім прогріти суп на невеликому вогні, не доводячи до кипіння. Готовий суп подавати в гарячому вигляді, прикрасивши зеленню і сметаною.
|