Головна » Статті » Рецепти


Смак тушонки я пам'ятаю з дитинства, пам'ятаю, як батько (коли мама у відрядженні була) варив суп саме з тушонкою магазинної. Я цей суп обожнювала і любила просто так жирні у смальці шматочки м'яса їсти з хлібом. Пропоную сьогодні ось такий простий рецепт приготування домашньої тушонки. Готується вона зовсім не в банку, а у спеціальної вогнетривкої ємності і потім вже готова домашня ароматний тушонка перекладається в баночку. Зберігати її...
Переглядів: 966
Рецепти | | Коментарі (0)

Це дуже швидкий і простий спосіб смачно нагодувати сімейство ситним сніданком. Готуються такі слоечки з готового листкового тіста - дріжджового або бездріжджового.

Ось що нам знадобиться: упаковка готового листкового тіста (450-500 грамів), 200 грам шинки або вареної ковбаси, 100 - 150 грам сиру, одне яйце для змащування. Ще можна додати свіжу зелень, замість ковбаси покласти скибочки вареного м'яса, додати помідорки і т.п.

Стіл трохи...
Переглядів: 1557
Рецепти | | Коментарі (0)

Необхідні для приготування страви інгредієнти в розрахунку на одну порцію: 250 грамів зубатки, 20 грамів твердого сиру, 5 грамів базиліка, одна чайна ложка рослинного масла, чверть лимона, білий перець, сіль, приправа для гриля; для соусу - 50 грамів коктейльних креветок, один стакан сметани, 15 грамів вершкового масла, одна столова ложка борошна, сіль.
Для того, щоб приготувати білий соус з креветками потрібно на вершковому маслі трошки обсмажити борошно, після чого...
Переглядів: 635
Рецепти | | Коментарі (0)

Проста і смачна закуска, заправку для якої можна удосконалити на свій смак. Хто любить погостріше - додайте більше оцту і часничку.
Що нам знадобиться: два кілограми баклажанів, п'ять головок цибулі, головка часнику, дві столові ложки цукру, півтори столові ложки солі, 50 мл оцту (5-9% - на ваш вибір), 150 мл ароматної олії (не рафінованого), пучок свіжої петрушки.

Баклажани наколіть виделкою і відваріть в підсоленій воді 15-20...
Переглядів: 630
Рецепти | | Коментарі (0)

Цей сирний пиріг є традиційною випічкою, яку подають у львівських кондитерських і кав'ярнях до чашечки ароматної кави.
Необхідні для приготування інгредієнти: пів кілограма жирного сиру, чотири яйця, 150 грамів цукру, 100 грамів вершкового масла, цедра одного лимона, 30 г родзинок, одна столова ложка манки, сіль; для глазурі - дві столові ложки цукру, одна столова ложка вершкового масла, дві-три столові ложки сметани, дві столові ложки какао-порошку.
Сир для сирника не...
Переглядів: 821
Рецепти | | Коментарі (0)

Фріттата - це італійський варіант омлету з різними всілякими добавками, в якості добавок можуть бути і овочі, і гриби, і сир, і м'ясо. Основною відмінністю фріттати від традиційних омлетів є те, що інгредієнти для неї змішують з сирим збитим яйцем, а тоді пережарюють і перевертають або запікають у духовці. Головне в цій страві - підбирати добавки за смаком і з певною ідеєю, а не з того. що є (залишилося)...
Переглядів: 695
Рецепти | | Коментарі (0)

Під видом начинки в булочки можна заховати все, що завгодно - смажені грибочки з цибулею, шинку з сиром, тушковані овочі, куряче м'ясо, зробити начинку асорті або вибрати один улюблений продукт. А потім просто залити зверху омлетною сумішшю і запекти в духовці. Відмінна заміна яєчню!

Інгредієнти на дві булочки: одна цибулина, кілька печериць, 50 г шинки, два яйця, чайна ложка кетчупу, дві столові ложки сметани, чотири столові...
Переглядів: 711
Рецепти | | Коментарі (0)

Банечки - це маленькі смажені пиріжки, м'які і смачні, з начинкою з бринзи. Страва болгарської кухні. Бринза для пиріжків повинна бути добре солоної, для смаку можна додати трохи меленого перець і зелень.
Інгредієнти: склянку кефіру, одне яйце, трохи солі, третина чайної ложки соди (погасити оцтом не обов'язково), борошно, солона бринза, олія для смаження.

Збити яйце з сіллю, влити кефір, додати соду. Якщо соду не гасіть оцтом,...
Переглядів: 715
Рецепти | | Коментарі (0)

Цей рецепт можна взяти за основу і готувати печиво в самих різних варіантах - з додаванням чорного або червоного перцю, кмину, кунжуту. А якщо підсолити печенюшки, зробити їх у вигляді соломки - вийде відмінна закуска до пива або просто похрумтіти.
Інгредієнти: склянку томатного соку, три столових ложки рослинного масла, 100 грам сиру, половина чайної ложки солі, чайна ложка цукру, півтори чайних ложки розпушувача, приблизно дві склянки борошна...
Переглядів: 750
Рецепти | | Коментарі (0)

Необхідні для приготування такого салату продукти: 600 г картоплі, 240 г філе оселедця, одна велика ріпчаста цибулина, 100 г маринованих огірків, 200 г консервованої буряків, одне велике кисле яблуко, п'ять столових ложок йогурту, три столові ложки майонезу, одна столова ложка виноградного оцту, мелений чорний перець.
Картоплю відварити в мундирі в трошки підсоленій воді протягом приблизно півгодини, після чого варену картоплю очистити від шкірки і потім нарізати на невеликі кубики....
Переглядів: 655
Рецепти | | Коментарі (0)

1-10 11-20 ... 3401-3410 3411-3420 3421-3430 3431-3440 3441-3450 ... 4691-4700 4701-4708