Фріттата - це італійський варіант омлету з різними всілякими добавками, в якості добавок можуть бути і овочі, і гриби, і сир, і м'ясо. Основною відмінністю фріттати від традиційних омлетів є те, що інгредієнти для неї змішують з сирим збитим яйцем, а тоді пережарюють і перевертають або запікають у духовці. Головне в цій страві - підбирати добавки за смаком і з певною ідеєю, а не з того. що є (залишилося) в холодильнику. Список продуктів для приготування даного страви: чотири яйця, одна середня картоплина, половинка цукіні, один солодкий перець, один невеликий фенхель, по половинці пучка зеленого цибулі й кропу, три столові ложки вершків, 100 грамів сиру, оливкова олія, мелений чорний перець, сіль. Спочатку необхідно підготувати овочі: картоплю почистити і нарізати невеликими кубиками, солодкий перець очистити від насіння, плодоніжки і перегородок і порізати соломкою, цукіні помити і порізати невеликими кубиками, фенхель очистити і подрібнити. Потім всі овочі слід обсмажити, але кожен овоч окремо. Яйця треба трошки збити з вершками, додати до них перець і сіль. Овочі та яєчну суміш змішати і додати також подрібнений зелений лук. Вилити всю отриману масу на розігріту сковороду і обсмажують на оливковій олії з одного боку, а потім перевернути. Або ж запекти страву в духовці при температурі 160 градусів. При подачі блюдо посипати нарізаною зеленню кропу.
|