Головна » Статті » Рецепти

Банечки
Банечки - це маленькі смажені пиріжки, м'які і смачні, з начинкою з бринзи. Страва болгарської кухні. Бринза для пиріжків повинна бути добре солоної, для смаку можна додати трохи меленого перець і зелень.
Інгредієнти: склянку кефіру, одне яйце, трохи солі, третина чайної ложки соди (погасити оцтом не обов'язково), борошно, солона бринза, олія для смаження.

Збити яйце з сіллю, влити кефір, додати соду. Якщо соду не гасіть оцтом, то її потрібно заздалегідь всипати в кефір, залишити хвилин на п'ять щоб вона погасилась. Всипати борошно і замісити тісто. Борошна потрібно стільки, щоб тісто м'яким, навіть злегка липло до рук, але ні в якому разі не щільним! Тесту дати відпочити 10-15 хвилин, розкотити в пласт товщиною 3-4 мм, вирізати кружальця (більше ніж на вареники чи пельмені). На кожен кружечок покласти трохи начинки, як зліпити вареники (без кіски, просто придавлюючи краю). Потім ножем зробити насічки, куточки пиріжка з'єднати щоб вийшов круг (а точніше - сонечко), і обсмажувати в добре розігрітій олії по 2-3 хвилини з кожного боку.

Начинка. Бринзу натерти на тертці або розім'яти виделкою. За смаком можна додати трохи чорного меленого перцю і зелені кропу, петрушки. Якщо бринза недостатньо солона - підсолити. Взагалі ідеально підходить для таких пиріжків витримана овеча бринза, але в крайньому разі годиться і з коров'ячого молока.
Просмотров: 674
Категория: Рецепти |
| Теги: яйце, бринза

Рекомендовані рецепти:

Полуничний пиріг
Булочки-рулетики до чаю
Штрудель з сирного тіста з вишнею
Індичка з сухофруктами
Українські пампушки з часником
Пиріг-галета з журавлиною
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: