Цей сирний пиріг є традиційною випічкою, яку подають у львівських кондитерських і кав'ярнях до чашечки ароматної кави. Необхідні для приготування інгредієнти: пів кілограма жирного сиру, чотири яйця, 150 грамів цукру, 100 грамів вершкового масла, цедра одного лимона, 30 г родзинок, одна столова ложка манки, сіль; для глазурі - дві столові ложки цукру, одна столова ложка вершкового масла, дві-три столові ложки сметани, дві столові ложки какао-порошку. Сир для сирника не повинен бути занадто мокрим, щоб випічка не вийшла надмірно щільним, його слід протерти через сито або пропустити через м'ясорубку. Яєчні жовтки потрібно збити з цукром до однорідності, після чого додати до них манку, нагрітий до кімнатної температури масло, лимонну цедру і родзинки, а потім додати сир і перемішати з допомогою міксера на невисокій швидкості. Білки добре збити з дрібкою солі до пік і акуратно вмішати їх до сирної маси. Змастити форму для випічки маслом і трохи посипати борошном або ж вистелити пергаментом. Сирну масу викласти в підготовлену форму і випікати в духовці 50-60 хвилин при температурі 180 градусів. для приготування глазурі розтопити масло на невеликому вогні і додати цукор, потім постійно помішуючи додати сметану, какао і довести до кипіння. Готовий сирник дістати з духовки і дати йому охолонути, після чого вийняти його з форми і полити зверху гарячою глазур'ю. Потім сирник повинен постояти в холодильнику як мінімум 5-6 годин.
|