Головна » Статті » Рецепти

Львівський сирник
Цей сирний пиріг є традиційною випічкою, яку подають у львівських кондитерських і кав'ярнях до чашечки ароматної кави.
Необхідні для приготування інгредієнти: пів кілограма жирного сиру, чотири яйця, 150 грамів цукру, 100 грамів вершкового масла, цедра одного лимона, 30 г родзинок, одна столова ложка манки, сіль; для глазурі - дві столові ложки цукру, одна столова ложка вершкового масла, дві-три столові ложки сметани, дві столові ложки какао-порошку.
Сир для сирника не повинен бути занадто мокрим, щоб випічка не вийшла надмірно щільним, його слід протерти через сито або пропустити через м'ясорубку. Яєчні жовтки потрібно збити з цукром до однорідності, після чого додати до них манку, нагрітий до кімнатної температури масло, лимонну цедру і родзинки, а потім додати сир і перемішати з допомогою міксера на невисокій швидкості. Білки добре збити з дрібкою солі до пік і акуратно вмішати їх до сирної маси.
Змастити форму для випічки маслом і трохи посипати борошном або ж вистелити пергаментом. Сирну масу викласти в підготовлену форму і випікати в духовці 50-60 хвилин при температурі 180 градусів.
для приготування глазурі розтопити масло на невеликому вогні і додати цукор, потім постійно помішуючи додати сметану, какао і довести до кипіння.
Готовий сирник дістати з духовки і дати йому охолонути, після чого вийняти його з форми і полити зверху гарячою глазур'ю. Потім сирник повинен постояти в холодильнику як мінімум 5-6 годин.
Просмотров: 822
Категория: Рецепти |
| Теги: сирник, вершкового

Рекомендовані рецепти:

Салат з оливками і тунцем
Салат "Букет нареченої"
Шоколадно-апельсинові цукерки
Шоколадні пряники з начинкою
Квасоля з помідорами і грибами
Меренги з лимонним кремом
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: