Під видом начинки в булочки можна заховати все, що завгодно - смажені грибочки з цибулею, шинку з сиром, тушковані овочі, куряче м'ясо, зробити начинку асорті або вибрати один улюблений продукт. А потім просто залити зверху омлетною сумішшю і запекти в духовці. Відмінна заміна яєчню!
Інгредієнти на дві булочки: одна цибулина, кілька печериць, 50 г шинки, два яйця, чайна ложка кетчупу, дві столові ложки сметани, чотири столові ложки молока, сіль, рослинне масло.
Цибулю ріжемо кубиками, гриби - скибочками. Спочатку в маслі обсмажуємо цибулю до рум'яного кольору, потім додаємо гриби. Тушкуємо п'ять хвилин, солимо-перчимо за смаком. Знімаємо з вогню, змішати з кубиками шинки і кетчупом. Яйця збиваємо з молоком, підсолюємо за смаком. У булочок зрізаємо верх. Чайною ложечкою або рукою акуратно виймаємо серединку (м'якуш), залишаючи трохи на денці і біля стінок. Зсередини змащуємо булочки сметаною. Заповнюємо начинкою приблизно наполовину, заливаємо омлетною сумішшю. Зверху можна посипати тертим сиром. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку, запікаємо до готовності. Коли верх стане золотистим - дістаємо і подаємо порційно, на тарілочках. Приємного апетиту!
|