Головна » Статті » Рецепти

Закуска з баклажанів і цибулі
Проста і смачна закуска, заправку для якої можна удосконалити на свій смак. Хто любить погостріше - додайте більше оцту і часничку.
Що нам знадобиться: два кілограми баклажанів, п'ять головок цибулі, головка часнику, дві столові ложки цукру, півтори столові ложки солі, 50 мл оцту (5-9% - на ваш вибір), 150 мл ароматної олії (не рафінованого), пучок свіжої петрушки.

Баклажани наколіть виделкою і відваріть в підсоленій воді 15-20 хвилин. Розрізати їх не потрібно, відварюйте цілком. Покладіть під невеликий прес і дайте охолонути. Потім наріжте кружечками, товщиною приблизно в один сантиметр.
Поки баклажани остаточно остигають, приготуйте маринад. Потрібно пропустити через прес очищені зубчики часнику, змішати з оцтом, сіллю і цукром. Цибулю потрібно нарізати тонкими півкільцями, дрібно порубати петрушку.
Потім взяти емальовану каструльку, викласти шар баклажанів, потім шар цибулі з зеленню і залити маринадом. Шари повторювати поки не закінчаться баклажани. Покласти на баклажани перевернуту дном догори тарілку, зверху поставити невеликий гніт і залишити на кілька годин. Але краще дати баклажанам постояти ніч - вони вийдуть смачніше.
Просмотров: 594
Категория: Рецепти |
| Теги: баклажани, цибулі

Рекомендовані рецепти:

Пудинг з персиків
Картопляне пюре з базиліком
Катаеф з яблуками
Гулаб-джамун
Морквяно-апельсиновий пиріг
Млинці з зеленою цибулею
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: