Смак тушонки я пам'ятаю з дитинства, пам'ятаю, як батько (коли мама у відрядженні була) варив суп саме з тушонкою магазинної. Я цей суп обожнювала і любила просто так жирні у смальці шматочки м'яса їсти з хлібом. Пропоную сьогодні ось такий простий рецепт приготування домашньої тушонки. Готується вона зовсім не в банку, а у спеціальної вогнетривкої ємності і потім вже готова домашня ароматний тушонка перекладається в баночку. Зберігати її треба в холодильнику, але не довго.
М'ясо свинини (до кілограма) промиваємо і середніми за величиною кубиками нарізаємо. Готуємо суміш прянощів: лавровий лист + чайна ложка солі + чайна ложка перцю (мелений) і чайна ложка прованських трав - всі спеції подрібнюємо і змішуємо. Всі нарізані шматочки м'яса ретельно натираємо спеціями, перемішуємо і на п'ять годин або на ніч залишаємо в холодильнику (зручно в пакеті зберігати).
Потім у вогнетривку ємність просочене спеціями перекладаємо м'ясо і п'ятьма ложками рослинного масла заливаємо. Кришкою обов'язково накриваємо і пів години тушкуємо. Температура + 140. Потім часничку додаємо (за бажанням) і ще дві години тушкуємо м'ясо. Потім, як охолоне, в банку перекладаємо. Приємного!