Пісочний пиріг: 200 грам вершкового масла або маргарину,1 яйце,неповний склянку цукру,приблизно 3 склянки борошна,2 чайних ложки розпушувача,щіпка солі,варення або джем,волоські горіхи (за бажанням).Масло або маргарин кімнатної температури нарізаємо шматочками в простору миску. Туди ж просіваємо 2 склянки борошна, підсипаємо цукор, сіль, розпушувач і руками розтираємо все в крихту. Вбиваємо яйце, замішуємо тісто. Довго його вимішувати не потрібно, інакше вийде тугим, «затягнутим». Як тільки всі інгредієнти з'єдналися, скачайте тісто в кулю, приберіть в холодильник. Хвилин через 15-20 дістаньте, відокремте приблизно третину. Більшу частину покладіть у форму і долонькою розподіліть по денця. Змастіть корж...