Бочонок з пловом: Для начинки: 1 курка 1,5 кг або м'ясо 1 велика цибулина сіль і перець 2,5 склянки рису Басматі 90 г розтопленого вершкового масла куркума, шафран, або сари кек можна додати приправу для плову. Для тіста: 3 яйця 1/3 склянки води 1/2 ст. л. солі 3.5 склянки борошна 1 ст. л. розтопленого вершкового масла 2 ст. л. рослинного масла можна замінити тісто лавашем. Зварити рис до напівготовності, відкинути на друшляк. Розтопити масло на сковороді, додати рис. Залишити. Курку зварити до напівготовності. Прибрати кістки, розібрати руками на шматочки, трохи обсмажити разом з цибулею, посолити, поперчити (спочатку смажимо цибулю до золотистого кольору і тільки потім додаємо м'ясо). Змастити вершковим маслом дно і стінки посуду. Обсипати кунжутним насінням (можна фісташками - виглядає гарніше). Приготувати гладке тісто. Розкачати товщиною в 5 мм Перенести розкатане тісто і викласти його по дну і стінкам посуду, залишити краю звисати. Чергуємо шари спочатку першим шаром рис потім обсмажену курку закінчити рисом, полити розтопленим вершковим маслом і закрити тістом внапуск. Відправляємо в духовку на 30-45 хвилин при 190 градусах. Накривши стравою, акуратно перевертаємо форму, виймаємо і подаємо.
|