Салат «Пікантний момент»: волоські горіхи 100 грам; куряча грудка 200 грам; свіжі печериці 250 грам; куряче яйце 3 штуки; часник 3 зубчики; цибулина 1 штука; твердий сир 150 грам; майонез за смаком; консервований горошок 100 гр.; рослинна олія для смаження. Курячу грудку відварити, охолодити і нарізати дрібними кубиками. Печериці обсмажити на рослинній олії до готовності. Куряче яйце зварити круто, охолодити і очистити. Твердий сир натерти на крупній тертці. Салат викладається шарами. З початку викладається куряче м'ясо, далі волоські горіхи змішані з часником і невеликою кількістю майонезу, печериці, тертий яєчний білок, майонез, консервований горошок, сир, знову майонез і в ув'язненні йде шар тертих жовтків. Дуже красиво виглядає цей салат в прозорому салатнику, тому з початку потрібно по краю викласти кілька нарізаних кружечками варених яєць, а з верху висипаємо залишки горошку. Ідею оформлення дивіться на фотографії.
|