Головна » Статті » Рецепти

Пісочний пиріг
Пісочний пиріг:

200 грам вершкового масла або маргарину,
1 яйце,
неповний склянку цукру,
приблизно 3 склянки борошна,
2 чайних ложки розпушувача,
щіпка солі,
варення або джем,
волоські горіхи (за бажанням).

Масло або маргарин кімнатної температури нарізаємо шматочками в простору миску. Туди ж просіваємо 2 склянки борошна, підсипаємо цукор, сіль, розпушувач і руками розтираємо все в крихту. Вбиваємо яйце, замішуємо тісто. Довго його вимішувати не потрібно, інакше вийде тугим, «затягнутим». Як тільки всі інгредієнти з'єдналися, скачайте тісто в кулю, приберіть в холодильник. Хвилин через 15-20 дістаньте, відокремте приблизно третину. Більшу частину покладіть у форму і долонькою розподіліть по денця. Змастіть корж варенням, зверху можна посипати замороженими ягодами або рубаними горішками. Тісто можна натерти на крупній тертці прямо на варення або просто нащипати шматочками щоб воно покрило пиріг. Випікається він при температурі 180 градусів, з часу 20-25 хвилин.

Просмотров: 632
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, пиріг

Рекомендовані рецепти:

Закуска з брокколі і шпрот
Омлет з опеньками
Пиріжки з каррі з яловичини
Плов з креветками
Курка з рисом і ананасами
Цукерки "Вишневий мармелад"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: