Хліб, запечена з часником: 1/2 чашки вершкового масла(кімнатної температури), 3 головки часнику (середніх розмірів), 2 столових ложки оливкової олії, приблизно 400 г батона або білого хліба, 2 столових ложки дрібно нарубаної петрушки, 1 чашка дрібно натертого сиру твердих сортів, невелика щіпка солі. Головки часнику слід трішечки надрізати зверху, після чого викласти їх на деко, щедро скропити оливковою олією і відправити в духову піч, де запікати протягом 45-50 хвилин при температурі 170 градусів. Далі запечений і злегка остиглий часник почистити і досить дрібно порізати, ну а потім змішати з м'яким вершковим маслом, додати туди ж натертий сир, подрібнену петрушку і трохи солі. Отриманою сумішшю слід щедро змастити нарізаний на скибочки батон або хліб, викласти його на деко і запікати в сильно розігрітій духовці близько 5-10 хвилин.
|