Головна » Статті » Рецепти


Гарбузовий хліб: 700 гр. гарбуза600 гр. пшеничного борошна20 мл рослинного масла10 гр. сухі швидкодіючі дріжджі1 ч. л. морської солі.Очистіть гарбуз, видалити насіння. Наріжте скибочками завтовшки 1 см, ідеально, якщо вийти близько 500 грам. Викладіть гарбузове шматочки на деко, збризніть маслом і накрийте фольгою. Відправте до 190 градусів духовку на 25 хвилин, щоб гарбуз стала м'якою. Готову гарбуз подрібніть в блендері в пюре. При необхідності можна додати трохи води (до 100 мл). Просійте борошно, додайте дріжджі і сіль. У середині зробіть ямку і влийте в неї вже охолоджене пюре гарбуза. Замісіть тісто – воно повинно добре...
Переглядів: 656
Рецепти | | Коментарі (0)

Швидкий рецепт тіста для лазаньї: 600 гр. борошна твердих сортів пшениці100 мл холодної води50 мл оливкової олії3 яйцясіль.Борошно просіяти на стіл, зробити поглиблення. Додати яйця, масло, сіль і воду. Обережно замісити тісто до пластичної маси (це, правда, може піти тривалий час). Далі сформувати тісто в кулю, накрити рушником і залишити при кімнатній температурі на 30 хвилин. Після розділити тісто на 3 частини, кожну розкачати в пласт, товщиною не більше 1,5 мм. Пласти порізати на прямокутники, накрити рушником і залишити підсихати.
Переглядів: 577
Рецепти | | Коментарі (0)

Як очистити ніж: Очистити ніж від іржі можна за допомогою розрізаного лука. Затупившийся ніж легше заточиться, якщо його попередньо витримати 30 хв в сольовому розчині. Неприємний запах з ножа після очищення цибулі можна усунути, якщо протерти лезо сухою сіллю.
Переглядів: 624
Рецепти | | Коментарі (0)

Як швидко і легко відмити брудну каструлю: Для того, щоб швидко відмити каструлю від накипу, що залишилася після молока, просто наберіть туди води, поставте на вогонь і додайте дві чайні ложки з гірки харчової соди. Відразу з'явитися шапка піни. Дайте трохи покипіти на маленькому вогні і змийте залишки під краном.
Переглядів: 573
Рецепти | | Коментарі (0)

Як відмити пригоріла каструлю?: Що робити з емальованим посудом? Такі каструлі вважаються зручним, практичним і красивим варіантом, якому знайдеться місце на будь-якій кухні. Однак слід пам'ятати, що для них існують особливі правила догляду. Якщо вам потрібно відмити пригоріла емальовану каструлю, поспішати з цим не варто. Потрібно почекати, поки вона охолоне, і тільки після цього помістити під струмінь води. В іншому випадку можна пошкодити емаль з-за різкого перепаду температури. Мити посуд рекомендується теплою водою і за допомогою поролонової губки. Сталеву використовувати не можна, так як вона може подряпати поверхню.Найпростіше замочити каструлю на кілька годин на слабкому сольовому розчині....
Переглядів: 592
Рецепти | | Коментарі (0)

Як відмити пригоріла каструлю?: Як очистити алюміній?Сьогодні не меншою популярністю користується посуд з алюмінію. Цей матеріал також вимагає дотримання певних правил. Пригоріла алюмінієву каструлю можна очистити за допомогою мила і нашатирного спирту. Чорні плями, що залишилися на поверхні після пригорання, видаляють оцтом, розведеним у воді (знадобиться не більше 3-4 столових ложок на весь обсяг). Розчин залишають в каструлі, а потім ставлять на вогонь і кип'ятять близько 15 хвилин. перевірених способів варто згадати капустяний лист, який попередньо опускають в золу. Сильний нагар з алюмінієвій каструлі можна видалити шляхом виварювання. Для цього її поміщають у велику за обсягом ємність,...
Переглядів: 621
Рецепти | | Коментарі (0)

Як відмити пригоріла каструлю?: Догляд за посудом з нержавіючої сталіТак звана «нержавійка» вважається самим міцним, довговічним і не вимагає ретельного догляду. Однак полірована сталь, яка використовується для виготовлення каструль, потребує особливого підходу. Для неї використовують спеціальні рідини, засоби для чищення нержавіючої сталі, рідке мило і столовий оцет. Уникайте абразивних миючих засобів!Очистити каструлю з нержавіючої сталі можна за допомогою лимонної кислоти або розчину харчової соди (треба взяти чайну ложку на літр води). Досить налити рідину, закрити кришкою, поставити посуд на вогонь і кип'ятити протягом приблизно десяти хвилин.Але краще всього скористатися рідким миючим засобом. У такому разі пригоріла...
Переглядів: 605
Рецепти | | Коментарі (0)

Деруни «Грибочки»: Картопля (середній) 6 штМорква (середня) 1 штЛук ріпчаста (середній) 3 штЧасник (великий) 1 зуб.Яйце куряче 2 штСіль 1.5 ч. л.Борошно пшеничне 2 ст. л.Паприка солодка (мелена) 1 ст. л.Куркума 1 ст. л.Перець чорний (мелений; за смаком)Печериці (свіжі) 10 шт.Овочі очистити, вимити. Гриби промити, розрізати дуже тонко уздовж так, щоб залишилася форма гриба. Всі овочі, крім цибулі, натерти на дрібній тертці.Лук я страшенно не люблю натирати, тому подрібнила його в блендері)). Перемістити цибулю до овочів, додати сіль, яйця, паприку, куркуму, борошно, поперчити за смаком. Добре перемішати. На...
Переглядів: 642
Рецепти | | Коментарі (0)

Млинцевий торт «Маківка»: тісто:яйце 2 штцукор 50 грсіль 1/4 ч. лмолоко-700 млборошно 300 гролія рослинна 50 млкрем:молоко 400 млцукор 4 ст. лмука 2 ст. лмасло вершкове 1 ст. ляєчний жовток-3 штмак 2 ст. л.Приготувати тісто для млинців: змішати яйця, цукор, сіль. Додати молоко і перемішати віночком. Всипати просіяне борошно і добре перемішати, щоб не було грудочок. Додати рослинне масло і добре перемішати. Спекти млинці і охолодити. Приготувати крем: змішати молоко, цукор, борошно і жовтки. Додати вершкове масло і поставити на вогонь. Довести крем до кипіння, постійно...
Переглядів: 541
Рецепти | | Коментарі (0)

Американські панкейкі з корицею: Борошно пшеничне 240гМолоко 220 млЦукор 2 ст. л.Яйце куряче 4 штукиСіль щіпкаСода гашене 0,2 ч. л.Кориця мелена за смаком.Яйця поділяємо на білки і жовтки. Білки прибираємо в холодильник, жовтки розтираємо з цукром, корицею. Додаємо молоко. Всипаємо просіяне борошно, не перестаючи помішувати. Додаємо соду, погашену оцтом. Білки солимо і збиваємо на великих оборотах міксера в круту піну до стійких піків.Столовою ложкою додаємо білкову масу в тісто і акуратно перемішуємо знизу вгору. Ставимо Сковороду на середній (або трохи менше) вогонь, змащуємо вершковим маслом всього один раз. Викладаємо тісто на сковороду...
Переглядів: 570
Рецепти | | Коментарі (0)

1-10 11-20 ... 721-730 731-740 741-750 751-760 761-770 ... 4691-4700 4701-4708