Деруни «Грибочки»: Картопля (середній) 6 шт Морква (середня) 1 шт Лук ріпчаста (середній) 3 шт Часник (великий) 1 зуб. Яйце куряче 2 шт Сіль 1.5 ч. л. Борошно пшеничне 2 ст. л. Паприка солодка (мелена) 1 ст. л. Куркума 1 ст. л. Перець чорний (мелений; за смаком) Печериці (свіжі) 10 шт. Овочі очистити, вимити. Гриби промити, розрізати дуже тонко уздовж так, щоб залишилася форма гриба. Всі овочі, крім цибулі, натерти на дрібній тертці. Лук я страшенно не люблю натирати, тому подрібнила його в блендері)). Перемістити цибулю до овочів, додати сіль, яйця, паприку, куркуму, борошно, поперчити за смаком. Добре перемішати. На добре розігріту сковороду покласти 4 шматочки гриба. Зверху викласти столову ложку нашого тесту-фаршу, трохи розрівняти. І знову накрити грибочком, злегка вдавивши його в тісто. Смажити з обох боків на середньому вогні 5-6 хвилин з кожного боку, до золотистої скоринки. Залишки грибів я подрібнила і перемішала з рештою тестом. Посмажила ці окремо. Готові деруни викладати на тарілку з серветкою, щоб в неї вбрався зайвий жир.
|