Млинцевий торт «Маківка»: тісто: яйце 2 шт цукор 50 гр сіль 1/4 ч. л молоко-700 мл борошно 300 гр олія рослинна 50 мл крем: молоко 400 мл цукор 4 ст. л мука 2 ст. л масло вершкове 1 ст. л яєчний жовток-3 шт мак 2 ст. л. Приготувати тісто для млинців: змішати яйця, цукор, сіль. Додати молоко і перемішати віночком. Всипати просіяне борошно і добре перемішати, щоб не було грудочок. Додати рослинне масло і добре перемішати. Спекти млинці і охолодити. Приготувати крем: змішати молоко, цукор, борошно і жовтки. Додати вершкове масло і поставити на вогонь. Довести крем до кипіння, постійно помішуючи. Як тільки крем загусне, зняти його согня і додати мак. Все добре перемішати. Крем охолодити. Зібрати торт із млинців, кожен млинець змастити кремом, 1-2 столові ложки крему на млинець. Поставити торт в холодильник на пару годин.
|