Гарбузовий хліб: 700 гр. гарбуза 600 гр. пшеничного борошна 20 мл рослинного масла 10 гр. сухі швидкодіючі дріжджі 1 ч. л. морської солі. Очистіть гарбуз, видалити насіння. Наріжте скибочками завтовшки 1 см, ідеально, якщо вийти близько 500 грам. Викладіть гарбузове шматочки на деко, збризніть маслом і накрийте фольгою. Відправте до 190 градусів духовку на 25 хвилин, щоб гарбуз стала м'якою. Готову гарбуз подрібніть в блендері в пюре. При необхідності можна додати трохи води (до 100 мл). Просійте борошно, додайте дріжджі і сіль. У середині зробіть ямку і влийте в неї вже охолоджене пюре гарбуза. Замісіть тісто – воно повинно добре відлипати від рук і бути гладким. Покладіть тісто в миску, накрийте рушником і залиште на 40 хвилин в теплому місці. Тісто має піднятися вдвічі. Після гарненько вимісіть тісто, щоб воно випустило все повітря. Сформуйте батон, залиште його під рушником на 20 хвилин. Далі зробіть гострим ножем надрізи по діагоналі (глибиною 1-2 см). Надішліть хліб в духовку на 30-35 хвилин при температурі 220 градусів. Після випікання перемістіть його на решітку для охолодження.
|