Такі гречані тюфтельки виходять дуже ніжними і чудово смачними! Готуються вони зовсім не складно і можуть використовуватися в якості основного пісного страви, хоча і людям не дотримуються посту таке блюдо теж цілком може сподобається.
Список необхідних складових: один стакан гречаної крупи, 700 грамів грибів (печериць або глив), дві середніх розмірів голівки ріпчастої цибулі, дві невеликі морквини, один пучок кропу, перець і сіль, інші спеції за смаком, а також олію.
Склянку гречки слід залити двома склянками води, підсолити і варити до повної готовності гречаної каші, після чого каструлю потрібно прикрити кришкою, обмотати чим-небудь теплим (рушником) і залишити хвилин на 10-15. Ріпчасту цибулю і моркву почистити, цибулю порізати на невеликі кубики, а моркву натерти на крупній або середній тертці. Гриби добре промити, очистити і дрібно нарізати. Вимиту зелень кропу подрібнити. В сковороді на розігрітому маслі посмажити спочатку цибулю, потім додати моркву і потім гриби, все це поперчити, посолити і додати інші спеції за смаком і обсмажувати все разом близько 15 хвилин. Злегка остигле вміст сковорідки необхідно пропустити через м'ясорубку, після чого змішати з гречаною кашею і зеленню. Отриману масу ретельно перемішати і зліпити з неї невеликі кульки. Обсмажити тефтелі на рослинному маслі до готовності.