Головна » Статті » Рецепти

Вишневий штрудель з сиром
Така чудово смачна випічка готується, звичайно, досить довго і складно, але результат цього безумовно варто, адже цей штрудель з сирно-вишневою начинкою просто тане в роті!
Список складових: для тіста - один з чвертю склянку борошна, чотири столові ложки розтопленого вершкового масла, дві столові ложки оливкової олії, шість столових ложок води і чверть чайної ложечки солі; для начинки - один кілограм вишні (можна використовувати свіжу або морожену), один кілограм сиру, два з половиною склянки цукрового піску, три столові ложки вершкового масла, три яйця і дві столові ложки ягідного лікеру; для присипки - три столові ложки вершкового масла, шість столових ложок цукру і півтори склянки хлібних крихт (свіжих).

Тісто для штруделя потрібно приготувати заздалегідь: до просіяного борошна змішаної з сіллю додати оливкову масло, а потім, помішуючи отриману суміш вилкою, влити потроху воду і замісити еластичне тісто, яке слід обернути плівкою і відправити на ніч у холодильник.
Сир також заздалегідь загорнути у декілька шарів марлі і повісити стікати на 10-12 годин над якоюсь посудиною. Після сир віджати і змішати з допомогою міксера з яйцями, маслом і залишилися півтора склянками цукру до однорідності і масу охолодити в холодильнику протягом 10 хвилин.
Вимиту й очищену від кісточок вишню змішати з лікером і склянкою цукру і дати їй настоятися кілька годин. Далі ягоди відкинути на друшляк, а сік від них вилити в сотейник, після дві третіх частини всі вишень обсушити паперовими рушниками, а решта вишні додати до соку і, поставивши на середній вогонь, довести до кипіння і готувати 4-5 хвилин - це буде вишневим соусом.
Приготувати присипку: розтопити в невеликій каструльці масло, додати крихти і готувати п'ять хвилин, а потім прибрати з вогню, додати цукор і перемішати.
Тісто розкачати у великий прямокутник і перекласти на полотняний рушник. Зверху змастити його двома столовими ложками розтопленого олії, потім викласти рівним шаром присипку (залишивши краї тіста порожніми), далі рівний шар сиру і зверху рівномірно викласти вишню, злегка утискуючи її в сирну масу. Загорнути все це в рулет і заліпити краї тіста. Штрудель викласти на застелений змазаним пергаментом деко, змастити зверху рештою олією і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 70 хвилин.
Готовий штрудель остудити і подавати з вишневим соусом.
Просмотров: 740
Категория: Рецепти |
| Теги: сир, штрудель

Рекомендовані рецепти:

Парові булочки
Гречані млинці з пшеничною мукою
Бісквітний торт на день народження
Пиріг лимонно-медовий
Угорський пиріг до чаю
Салат з консервованим тунцем (рецепт)
Всего комментариев: 0
Name *:
Email *:
Code *: