Вкрай простий рецепт цукерок як необхідним складовим, так і щодо самого процесу їх приготування; ну а на смак такі цукерочки виходять дуже навіть непоганими - з незвичайним ніжний кисло-солодкий смак, що нагадує смак трохи щербету або помадки. Ну а якщо такі цукерочки красиво і по-святковому прикрасити, то вони будуть виглядати дуже навіть гарно!
Список продуктів, які знадобляться для того, щоб виготовити такі цукерочки: 10 столових ложок сметани 15-відсоткової жирності, 15 столових ложок цукрового піску, половина склянки обсмажених і подрібнених попередньо горіхів (горіхи підійдуть будь-які за вашим смаком і вибором) і цукрова пудра для обсипання, а також можна використовувати будь-які прикраси для солодощів.
Цукровий пісок і сметану необхідно змішати в невеликій каструльці, поставити на помірний вогонь і варити до того часу, поки маса не стане коричневого відтінку (час від часу помішуючи її при цьому). Потім додати подрібнені горіхи і ретельно все це перемішати. Коли цукеркова маса трошки охолоне, потрібно з допомогою чайної ложечки викласти її окремими цукерками на блюдо і залишити застигати при кімнатній температурі. Вже злегка застиглі цукерки посипати цукровою пудрою або будь-який інший підходящої посипанням і прикрасити.