Головна » Статті » Рецепти


Жоден спосіб приготування продуктів не дає такої рівномірної, рум'яної скоринки, як обсмажування у фритюрі. Звичайно за умови, що зроблено воно правильно. Які тонкощі є в цьому процесі?

Головна відмінність обсмажування у фритюрі - продукт повністю занурюється у добре розігріте масло. Шматочки продуктів для такого обсмажування практично завжди панируются в сухарях або в хлібній крихті, в борошні або умочують в тісто. Оболонка з кляру або панірувальних сухарів в цьому випадку...

Переглядів: 668
Рецепти | | Коментарі (0)

Напій з цитрусових. Один лимон, два апельсина і один грейпфрут вимити, розрізати навпіл і вичавити сік. Змішати його з літром мінеральної води, випити цей напій потрібно протягом дня. Бажано пити його кілька днів поспіль, і ви будете помічати як день ото дня покращується настрій і зникає втома та нудьга.
Коктейль «Фруктовий ліс». Це відмінний варіант коктейлю для сніданку. У нього входять склянку натурального соку, кілька столових ложок заморожених ягід,...

Переглядів: 585
Рецепти | | Коментарі (0)

Такий незвичайний соус дуже добре підходить до курячого м'яса. Квасоля сама по собі корисна, а в поєднанні з горіхами користь подвоюється. Соус можна робити густішим або рідким по консистенції, густий може використовуватися як самостійне блюдо у вигляді гарніру або паштету.
Що потрібно для приготування

Банку консервованої білої квасолі
Половина склянки волоських горіхів
Одна велика цибулина
Одна морква
Дві - три столові ложки яблучного або винного оцту
Рослинна олія
Кілька...

Переглядів: 597
Рецепти | | Коментарі (0)

Воду, в якій варилася картопля, ми найчастіше виливаємо. Рідко вона йде в пюре, а тісто і тим більше чомусь ми робимо на воді, але ніяк не на відварі з-під картоплі. Будемо виправляти ситуацію, і використовувати картопляний відвар як рідку складову в тесті.
Що потрібно для тесту

Стакан картопляного відвару
600 грам борошна
Столова ложка сухих дріжджів
Чайна ложка цукру
Півчайної ложки солі
Одне яйце
Дві столові ложки сметани
60...

Переглядів: 624
Рецепти | | Коментарі (0)

Дуже просте і смачне блюдо. Для нього підійде філе будь-якої морської риби, непогано виходить навіть камбала, яку ні спекти, ні смажити практично ніхто не бере. Не пошкодувати приправ і спецій і вийде ніжне, ароматне блюдо, яке готується досить швидко.
Необхідні продукти

500 - 600 грам рибного філе
Одна цибулина
Три яйця
Склянку молока
Два - три зубчики часнику
100 грам сиру
Два - три помідори
Сіль і чорний...

Переглядів: 606
Рецепти | | Коментарі (0)

Хліб можна назвати і ледачої піцою. Продукти приблизно такі ж - шинка, сир, маслини, не вистачає тільки помідорів або кетчупу. Взагалі ж, для начинки можна підібрати свої інгредієнти або утилізувати таким чином залишки продуктів з холодильника.
Необхідні продукти

200 мл мінеральної води (з газом)
15 грам свіжих дріжджів
350 грам борошна
Чайна ложка солі
Дві чайних ложки цукру
80 грам шинки
80 грам сиру
Трохи маслин
Сухі трави...

Переглядів: 673
Рецепти | | Коментарі (0)

Швидше це навіть не запіканка а самі ліниві голубці. Звичайні продукти, що там особливого - рис, капуста та м'ясо, а виходить дуже смачне блюдо і результат перевершує всі очікування. До того ж рецепт можна підкоригувати відповідно до власних смаків та вмісту холодильника.
Необхідні продукти

500 грам м'ясного фаршу
Невеликий шматочок капусти
Півсклянки рису
Склянку окропу
50 грам вершкового масла
Півсклянки молока
Дві цибулини
Три помідора
Три яйця
Кілька ложок...

Переглядів: 704
Рецепти | | Коментарі (0)

Ще один простий і швидкий рецепт. Одна з варіацій на тему м'яса й картоплі або як приготувати незвичайне блюдо зі звичайних продуктів. Підійде будь-яке м'ясо, а через брак м'яса згодиться і м'ясний фарш або фарш з курячого м'яса. За такою ж технологією можна робити запіканку - суфле і з рибою.
Необхідні продукти

400 грамів м'яса або фаршу)
Кілька картоплин
Чайна ложка гірчиці
200 мл. вершків або нежирної сметани
Два...

Переглядів: 584
Рецепти | | Коментарі (0)

Страва з припущених продуктів завжди буде смачніше і корисніше, ніж з варених. Чому? Тому що під час припускання і смакові і поживні речовини в меншій кількості переходять у бульйон і таким чином зберігається натуральний смак продуктів і вітаміни.
Під припусканием в кулінарній справі розуміють відварювання продуктів в щільно закритому посуді в невеликій кількості води або бульйону, а в деяких випадках і у власному соку (наприклад, гарбуз, помідори, кабачки). Припускають...

Переглядів: 807
Рецепти | | Коментарі (0)

До разрыхлителям слід віднести: сухі і пресовані дріжджі, харчову соду, вуглекислий амоній. Однак при вживанні в тесті того чи іншого розпушувача існують деякі особливості.
Тісто, в приготуванні якого беруть участь дріжджі, прийнято називати дріжджовим, а при використанні інших видів розпушувачів отримують прісне тісто.

Всі види розпушувачів треба строго закладати по нормі. Перед тим як використовувати розпушувачі для них треба провести відповідну підготовку».

Переглядів: 669
Рецепти | | Коментарі (0)

1-10 11-20 ... 1671-1680 1681-1690 1691-1700 1701-1710 1711-1720 ... 4691-4700 4701-4708