Такий незвичайний соус дуже добре підходить до курячого м'яса. Квасоля сама по собі корисна, а в поєднанні з горіхами користь подвоюється. Соус можна робити густішим або рідким по консистенції, густий може використовуватися як самостійне блюдо у вигляді гарніру або паштету.
Що потрібно для приготування
Банку консервованої білої квасолі
Половина склянки волоських горіхів
Одна велика цибулина
Одна морква
Дві - три столові ложки яблучного або винного оцту
Рослинна олія
Кілька зубчиків часнику
Сіль за смаком
Приправи - хмелі-сунелі, аджика, червоний перець
Зелень петрушки, кінзи
Приготування
Морквину натерти на крупній тертці, цибулю нарізати півкільцями. Розігріти в сковорідці олію, обсмажити у ньому цибулю до прозорості. Додати моркву і обсмажити до м'якого стану. Часник видавити через прес. Дрібно нарізати зелень.
Якщо вам потрібен соус більш рідкий по консистенції, то рідину з банки з квасолею зливати не потрібно. Перекладіть вміст банки в блендер, додайте цибулю і моркву, часник, зелень і горіхи і добре подрібніть в блендері. В отримане пюре додайте оцет, приправи і сіль за смаком.
Для приготування паштету або густого соусу рідину з банки зливається. Але в цьому випадку краще скористатися м'ясорубкою, а не блендером. Квасолю разом з обсмаженими овочами та горіхами пропустити два - три рази через м'ясорубку, додати оцет, приправи, часник, зелень, сіль і добре вимішують до однорідної маси.
|