Хліб можна назвати і ледачої піцою. Продукти приблизно такі ж - шинка, сир, маслини, не вистачає тільки помідорів або кетчупу. Взагалі ж, для начинки можна підібрати свої інгредієнти або утилізувати таким чином залишки продуктів з холодильника.
Необхідні продукти
200 мл мінеральної води (з газом)
15 грам свіжих дріжджів
350 грам борошна
Чайна ложка солі
Дві чайних ложки цукру
80 грам шинки
80 грам сиру
Трохи маслин
Сухі трави та спеції за смаком
Приготування
Дріжджі з цукром залити теплою мінеральною водою і дати постояти хвилин 15. Борошно просіяти, покласти сіль, вилити в неї дріжджі і замісити м'яке тісто. Можна додати трохи рослинного масла, щоб воно стало більш еластичним. Покласти тісто в змащену маслом глибоку каструлю, накрити і залишити для підйому.
Сир і шинку нарізати невеликими шматочками, маслини - кільцями. Коли тісто збільшиться приблизно вдвічі, викласти його на стіл і додати потрібні інгредієнти і спеції. Вимісити тісто ще раз, сформувати хліб і викласти його в змащену маслом форму. Дати піднятися (приблизно півгодини) і випікати в прогрітій до 250 градусів 10 хвилин. Знизити температуру до 210 градусів і випікати ще 25 - 30 хвилин. У духовку бажано поставити ємність з водою на перші 10 хвилин, потім прибрати.
|