Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати запіканку з рису, капусти і фаршу?

Швидше це навіть не запіканка а самі ліниві голубці. Звичайні продукти, що там особливого - рис, капуста та м'ясо, а виходить дуже смачне блюдо і результат перевершує всі очікування. До того ж рецепт можна підкоригувати відповідно до власних смаків та вмісту холодильника.
Необхідні продукти

500 грам м'ясного фаршу
Невеликий шматочок капусти
Півсклянки рису
Склянку окропу
50 грам вершкового масла
Півсклянки молока
Дві цибулини
Три помідора
Три яйця
Кілька ложок сметани
Рослинна олія
Сіль, перець і спеції за смаком
Приготування

Розігріти в сковорідці олію, висипати рис і добре прогріти. Влити склянку окропу, накрити кришкою і готувати на повільному вогні 15 хвилин. Кришку не знімати.

В казанчик або в каструлю з товстим дном покласти вершкове масло, нашатковану капусту і злегка обсмажити. Влити молоко, накрити кришкою і тушкувати капусту до м'якості. Рис перекласти на тарілку, влити в сковорідку рослинне масло і обсмажити дрібно нарізану цибулю. Додати до нього фарш, постійно помішуючи обсмажити до зміни кольору. Покласти натерті на тертці помідори і тушкувати хвилин п'ять.

Рис і фарш додати в каструлю з капустою, приправити спеціями, сіллю, перемішати. Яйця змішати зі сметаною, вилити суміш до фаршу, ще раз перемішати і перекласти його в змащену маслом форму. Запікати 25 - 30 хвилин на середньому вогні. Нзадолго до готовності можна посипати запіканку тертим сиром.

Просмотров: 484
Категория: Рецепти |
| Теги: обсмажити, рис

Рекомендовані рецепти:

Кекс "селянські"
М'яке гарбузове печиво
Морквяний торт
Сирні булочки бісквітні
Мексиканське горіхове печиво
Домашні чебуреки
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: