Головна » Статті » Рецепти |
Як і будь-яка сирна закуска, булочки подаються гарячими, прямо з духовки. Вони відмінно підійдуть до сухому вину або до пива. Готуються булочки недовго, і сам процес приготування досить цікавий - тісто у формочки викладається шарами - шар сиру, шар тіста. |
Цей рецепт - дуже вдала кулінарна імпровізація. Зазвичай з томатом або з помідорами запікають свинину чи яловичину, вважається що смак ніжного курячого м'яса повинні відтіняти продукти з більш м'яким смаком. Але тут помідори дуже до речі, вони добре поєднуються і з приправами і з білим сухим вином. |
Якщо ви любите щільне печиво, то додайте більше борошна, ніж зазначено в рецепті, не користуйтеся розпушувачем і робіть печиво на деку. Для любителів більш м'якою випічки пропорції якраз підійдуть. |
Рецепт біляшів з м'ясом, досить поширений, його можна зустріти практично у всіх кулінарних збірниках. Це і зрозуміло. Адже важко зустріти людину, який би не любив біляші. Взагалі, всі ці рецепти дуже різняться один від одного, але я наведу найбільш простий і в той же час самий смачний. |
Шурпа - це узбецьке назва темних і густих м'ясних відварів, в яких основна м'ясна частина (баранина) і деяку кількість овочів,. На сьогодні існує кілька способів приготувати шурпу, але я розповім саме узбецький варіант, як первісний від усіх. |
На Кавказі існує безліч рецептів аджики - гостра приправа-соус майже до всіх страв, особливо м'ясних, курки і риби. Кожен народ готувати аджику якось по-своєму, по-особливому. У нас В Росії найчастіше можна зустріти грузинську аджику. Вона найбільш популярна і відома. Тому я розповім рецепт аджики, як її традиційно готують саме в грузії. |
Це варення можна робити в будь-який час року, лимони у нас по-моєму не переведуться ніколи. Смак виходить дуже цікавий, з легкою гіркуватістю, яка у випічці абсолютно не відчувається. Желе можна використовувати як начинку в пироги або просто замість звичного фруктового варення до вечірнього чаю. |
Хочеш - не хочеш, а готувати млинці доводиться, навіть якщо нарешті обрана дієта і оголошена «війна» зайвим кілограмам. На дієті адже не все сімейство, і домочадців годувати потрібно смачно і різноманітно. Коли справа доходить до млинців, утриматися від спокуси дуже важко, і все може закінчитися тим, що втрачені кілограми і сантиметри швиденько повернуться. Але можна знайти компроміс, і приготувати смачні млинці, які шкоди фігурі не принесуть. |
Омлет можна зробити тільки з яєць або з начинкою - з шматочками овочів, риби, м'яса або птиці, з грибами, шинкою, копченостями. Для приготування знадобиться стакан з товстими стінками (гранований, наприклад) або гуртка. |
Навесні і влітку хочеться готувати і їсти легкі страви. Пропоную ось такий рецепт: |