Омлет можна зробити тільки з яєць або з начинкою - з шматочками овочів, риби, м'яса або птиці, з грибами, шинкою, копченостями. Для приготування знадобиться стакан з товстими стінками (гранований, наприклад) або гуртка.
Що потрібно для приготування
Два яйця
30 мл молока
20 грам вершкового масла
Сіль за смаком
Начинка (будь-яка на ваш смак)
Приготування
Якщо омлет буде готуватися з начинкою, то її потрібно заздалегідь приготувати (відварити, обсмажити, протушкувати). Обсмажити шматочки овочів, рибу або гриби, відварне м'ясо або птицю нарізати маленькими шматочками, копченості - кубиками.
Яйця добре збити віночком, додати молоко, посолити і покласти начинку. Розмішати. Приготувати дві склянки з товстими стінками або дві кружки. Розлити в них омлет.
На дно каструлі покласти тканинну серветку, на неї поставити склянки. Води потрібно наливати стільки, щоб вона була на рівні омлету, не більше. Інакше при кипінні вода може потрапити в стакани. Каструля накривається кришкою, вода доводиться до кипіння і вогонь зменшується. Готувати на маленькому вогні десять хвилин, за цей час омлет в склянці помітно підросте і зверху може з'явитися «шапочка». Омлет гарячим дістати з води, покласти вершкове масло, посипати рубаною зеленню. Можна їсти зі склянки або викласти на тарілку.
|