Головна » Статті » Рецепти

Як запекти курку з помідорами?

Цей рецепт - дуже вдала кулінарна імпровізація. Зазвичай з томатом або з помідорами запікають свинину чи яловичину, вважається що смак ніжного курячого м'яса повинні відтіняти продукти з більш м'яким смаком. Але тут помідори дуже до речі, вони добре поєднуються і з приправами і з білим сухим вином.
Необхідні продукти

Курячі гомілки, стегенця або крильця - близько кілограма
Кілька зубчиків часнику
4 - 5 середніх помідорів
Столова ложка сушеного базиліка (або невеликий пучок свіжого)
Чайна ложка гострої паприки
Стебло селери
Одна цибулина
Кілька маслин
Півсклянки білого вина
Рослинна олія
Сіль, чорний мелений перець
Приготування

Шматочки курки обмити, обсушити і натерти сіллю, перцем і паприкою. З помідорів зняти шкірку, розрізати на чотири частини, викласти у змащену маслом форму для запікання. Туди ж додати декілька зубчиків часнику (їх не чистити), маслини і сушений базилік (або прованські трави). Збризкати рослинним маслом, перемішати і поставити в розігріту до 180 градусів духовку.

У сковорідці розігріти олію, покласти два - три подрібнених зубчики часнику, прогріти і викласти шматки курки. Обсмажувати до рум'яної скоринки. Перекласти шматки м'яса на тарілку, у сковорідку додати дрібно нарізану цибулю і селеру, спасерувати до прозорості. Влити вино і злегка тушкувати на сильному вогні. Перелити вміст сковорідки в форму з помідорами, викласти зверху шматки курки і запікати в духовці на середньому вогні близько півтора годин.

Просмотров: 634
Категория: Рецепти |
| Теги: курки, помідорами

Рекомендовані рецепти:

Смажена картопля з часниковими стрілками
Закритий лимонний пиріг
Коктейль з морепродуктів в салатних листках
Угорські булочки з сиром
Салат "Салют"
Апельсинові квадратики
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: