Якщо ви любите щільне печиво, то додайте більше борошна, ніж зазначено в рецепті, не користуйтеся розпушувачем і робіть печиво на деку. Для любителів більш м'якою випічки пропорції якраз підійдуть.
Що знадобиться з продуктів
125 грам вершкового масла
100 грам гіркого шоколаду
100 грам молочного шоколаду
100 грам горіхів
Два яйця
Пакетик розпушувача
175 грам борошна
Дві - три столові ложки цукру
Приготування
підійдуть будь-які Горіхи, які є в будинку - волоські, арахіс, фундук. Будь-які горіхи потрібно підсушити на сухій сковорідці, очистити від шкірки і подрібнити. Але не дуже сильно, печиво повинні потрапляти шматочки горіхів.
Вершкове масло і гіркий шоколад розтопити на водяній бані. Яйця і цукор збити віночком, просіяти борошно і з'єднати її з розпушувачем. Молочний шоколад розламати на дрібні шматочки. Змішати охолоджений олійно - шоколадну суміш з яйцями, додати борошно і замісити тісто. Додати в нього горіхи, шматочки шоколаду, добре вимішати.
Форми або деко змастити маслом і викласти тісто. Якщо хочете отримати високі нотки, то використовуйте форму невеликого розміру, на деку вони вийдуть плоскими. Поставити форму в гарячу духовку, випікати при температурі 180 градусів півгодини. Гарячим печиво нарізати на квадрати або прямокутники.
|