Це варення можна робити в будь-який час року, лимони у нас по-моєму не переведуться ніколи. Смак виходить дуже цікавий, з легкою гіркуватістю, яка у випічці абсолютно не відчувається. Желе можна використовувати як начинку в пироги або просто замість звичного фруктового варення до вечірнього чаю.
Необхідні продукти
Чотири – п'ять лимонів (вага 500 – 550 грам)
Цукор – 700 грам
Вода – 600 мл.
Пакетик ванільного цукру
Приготування
Лимони добре промити під проточною водою. Опустити на дві хвилини в киплячу воду. Дістати шумівкою, остудити і нарізати кружечками. Обов'язково видалити всі кісточки, інакше варення буде гірчити. Залити нарізані лимони кип'яченою водою і варити на середньому вогні 40 – 45 хвилин. Додати цукор, варити протягом години на повільному вогні, кришкою варення не накривати. В кінці приготування (хвилин за десять до готовності) покласти ванільний цукор.
Шумівкою дістати з варення лимонні скоринки (їх не викидайте, вони дуже смачні), залити гарячим варення в стерилізовані банки. Закупорити і перевернути денцем вгору. Застигає варення дуже швидко.
|