Головна » Статті » Рецепти |
Кольорова капуста під пікантним соусом із сиру - безпрограшний варіант домашньої трапези. Соус буде ще смачніше, якщо використовувати не один вид сиру, а два - три, це ще й непогана можливість прилаштувати залежалися шматочки сиру. А щоб капуста виглядала більш апетитно, сухарі або хлібну крихту потрібно злегка обсмажити на сухій сковорідці. |
найкращі національні кулінарні рецепти вийшли за межі кухонь своїх країн. Сьогодні ми готуємо не тільки наші традиційні щі або борщ, але й інші, оригінальні і незвичні для нас страви, наприклад, гарбузовий суп з пармезаном. Для приготування супу потрібні такі інгредієнти: 200 грам гарбуза, 50 грам вершкового масла, одна цибулина, 300 мл овочевого бульйону, 1 столова ложка кукурудзяного борошна, 150 грам пармезану, 200 мл вершків, 1 столова ложка цукру, сіль... |
У цьому рецепті є вибір - або зробити з рису і сиру маленькі котлетки або зробити запіканку. Продукти потрібні одні і ті ж, але смак буде трохи відрізнятися. Рис краще відварити заздалегідь, він знадобиться охолодженим, що стосується сиру - використовуйте будь-який, на свій смак - від нейтральної моцарелли до гострих сортів. |
Про запіканки здається все і всі знають. Це геніальний винахід, запіканка може бути простою і складною, ситної і легкою. Її можна зробити за півгодини зі звичайних продуктів, а можна довго чаклувати біля плити, створюючи щось особливе. Можна подати гарячої або постигла, з овочевим салатом або зі сметаною, з гострим соусом. |
Коричневий цукор у нас з'явився нещодавно, і залишається не дуже затребуваним продуктом, головним чином з-за високої ціни. І скільки б не писали про його користь і високих смакових якостях, все ж на покупку мало хто наважується. Але якщо ви вирішите витратити енну суму і побалувати себе незвичайним продуктом, майте на увазі, що цукор цукру ворожнечу і у кожного виду є своє призначення. |
Мінімальний набір продуктів для цієї страви знайдеться в кожному будинку. Знадобиться сир і картоплю в рівних пропорціях. Ніяких солодких добавок, з-за яких сирники так і норовлять прилипнути до сковорідці, і самої сковорідки теж не буде. Печуться вони в духовці. |
Важливим питанням для багатьох хазяєчок залишається час приготування того чи іншого продукту, адже хочеться приготувати смачне і поживне блюдо. Тому без елементарних знань про час приготування продуктів ніяк не обійтися. 1.Рис варять приблизно 15 - 20 хвилин. Тонкощі за варінні рису: - насамперед, рис потрібно промити під проточною водою, приблизно за одну хвилину. - води потрібно для варіння брати в два рази більше, ніж рису, приміром,... |
Бобові є цінним джерелом необхідних для організму поживних речовин і основою для приготування безлічі смачних і корисних страв, але і як безліч продуктів вимагають знання деяких правил по своєму приготування. З-за своєї жорсткої структури вони потребують попередньому замочуванні, а також певному часу варіння. 1.Горох дроблений варять приблизно 45 - 60 хвилин, цілий же горох - від одного до півтора годин. Тонкощі в приготуванні гороху: - горох... |
Дуже простий і смачний десерт. До сиру додається багато смакоти - курага, горіхи, родзинки, пісочне печиво і від такого десерту не відмовляться навіть найпалкіші противники сиру. Діти теж їдять із задоволенням, а якщо вдало підібрані продукти, то десерт можна з легкістю видавати за морозиво. |
Для приготування цієї страви підійде філе морської риби (пангасіус, хек, минтай), а в пропонованому соусі можна не тільки гасити, але і запікати будь-яке рибне блюдо. |