Мінімальний набір продуктів для цієї страви знайдеться в кожному будинку. Знадобиться сир і картоплю в рівних пропорціях. Ніяких солодких добавок, з-за яких сирники так і норовлять прилипнути до сковорідці, і самої сковорідки теж не буде. Печуться вони в духовці.
Необхідні продукти
300 грам сиру (або бринзи)
4 - 5 середніх картоплин
Трохи борошна (приблизно столова ложка)
Сіль і спеції за смаком
Зелень кропу (за бажанням)
Кількість борошна вказано приблизно, залежить від картоплі. Якщо він водянистий, то борошна може знадобитися трохи більше.
Приготування
Картоплю відварити. Краще відварювати його на пару і в мундирі - так він набере менше вологи. Остудити, очистити і розім'яти в пюре. Постарайтеся розім'яти так, щоб не було грудочок. Сир теж потрібно розім'яти виделкою, якщо берете бринзу, то натерти на дрібній тертці.
Змішати картоплю з сиром, додати яйце, сіль, спеції, борошно і добре вимішують, щоб маса стала практично однорідною. Бажано вимішане тісто відправити на півгодини в холодильник, тоді буде легше обробляти сирники.
Змастити деко рослинним маслом або застелити його папером для випічки. Мокрими руками сформувати з тіста сирники, викласти на деко. Випікати при температурі 180 градусів близько 30 хвилин.
|