У цьому рецепті є вибір - або зробити з рису і сиру маленькі котлетки або зробити запіканку. Продукти потрібні одні і ті ж, але смак буде трохи відрізнятися. Рис краще відварити заздалегідь, він знадобиться охолодженим, що стосується сиру - використовуйте будь-який, на свій смак - від нейтральної моцарелли до гострих сортів.
Необхідні продукти
150 грам рису
100 грам сиру
Пучок свіжої зелені
Одне яйце
Їдальня ложка борошна
Сіль, чорний мелений перець, паприка - за смаком
Рослинна олія
Панірувальні сухарі
Приготування
Рис відварити до готовності у великій кількості підсоленої води. Охолодити до кімнатної температури. Сир натерти на крупній тертці. Зелень дрібно порубати. Яйце розділити на білок і жовток. Білок збити в міцну піну.
Змішати рис із зеленню, спеціями, сиром, посолити, додати жовток і добре вимісити масу. Ввести збитий білок, обережно перемішати, розрівняти поверхню, закрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник на годину. З охолодженого фаршу сформувати невеликі котлетки, обваляти їх у панірувальних сухарях і обсмажити в рослинній олії з двох сторін.
Якщо не хочеться стояти біля плити, зробіть запіканку. Форму змастити маслом, викласти в неї суміш, поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Запікати 20 хвилин, дістати, посипати тертим сиром і тримати в духовці, поки сир не розплавиться.
|