Дуже простий і смачний десерт. До сиру додається багато смакоти - курага, горіхи, родзинки, пісочне печиво і від такого десерту не відмовляться навіть найпалкіші противники сиру. Діти теж їдять із задоволенням, а якщо вдало підібрані продукти, то десерт можна з легкістю видавати за морозиво.
Необхідні продукти
500 грам сиру
200 грам м'якого вершкового масла
Півсклянки цукру
250 грам печива
Півсклянки кураги
Півсклянки родзинок
Пакетик ванільного цукру
Приготування
Для приготування сирного десерту знадобиться глибока форма і харчова плівка.
Курагу нарізати невеликими шматочками і разом з родзинками замочити в теплій воді. Печиво розламати шматочками, кілька штук подрібнити в крихту. З'єднати сир з цукром і ванільним цукром і розтирати до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться. Міксером збити масло до кремоподібного стану і не припиняючи збивати по столовій ложці додавати сирну масу.
Перекласти збитий сир в миску, додати сухофрукти, перемішати і покласти печиво. Добре вимішати сир, щоб печиво і сухофрукти рівномірно розподілилися. Форму застелити харчовою плівкою так, щоб її кінці звисали, змастити маслом, дно обсипати подрібненим печивом. Викласти сирну суміш, добре утрамбовуючи. Закрити поверхню плівкою, залишити на півгодини в теплі. Потім прибрати в холодильник на два - три години.
Перед подачею до столу плівку розгорнути, перевернути десерт на плоске блюдо, звільнити від плівки і широким гострим ножем нарізати десерт на порційні шматочки.
|