Для приготування цієї страви підійде філе морської риби (пангасіус, хек, минтай), а в пропонованому соусі можна не тільки гасити, але і запікати будь-яке рибне блюдо.
Необхідні продукти
Рибне філе - 600 грам
Чотири столових ложки рослинного масла
Кілька зубчиків часнику
Півсклянки оцту (6%) або сухого білого вина
Три столові ложки цукру
Сік одного лимона
Чайна ложка паприки
Півсклянки солодкого соусу чілі
Баночка консервованих помідор (700 - 800 грам)
Сіль, чорний мелений перець
Приготування
В широкій каструлі нагріти олію, покласти в нього подрібнений часник, всипати цукор, перемішати. Влити біле вино або оцет, лимонний сік, варити при постійному помішуванні дві хвилини. Додати соус чилі, сіль, перець, паприку і консервовані помідори. Влити склянку води. Прогріти і спробувати на сіль, якщо треба - додати. Довести соус до кипіння, зменшити вогонь і варити п'ять хвилин.
Рибне філе нарізати невеликими шматочками, викласти в каструлю з соусом, накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні 15 - 20 хвилин. Можна запекти рибу в духовці без соусу і подати його окремо або ж викласти шматочки риби у форму, залити соусом і запекти в духовці до готовності риби.
|