Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати рибне філе в кисло - солодкому соусі?

Для приготування цієї страви підійде філе морської риби (пангасіус, хек, минтай), а в пропонованому соусі можна не тільки гасити, але і запікати будь-яке рибне блюдо.

Необхідні продукти

Рибне філе - 600 грам
Чотири столових ложки рослинного масла
Кілька зубчиків часнику
Півсклянки оцту (6%) або сухого білого вина
Три столові ложки цукру
Сік одного лимона
Чайна ложка паприки
Півсклянки солодкого соусу чілі
Баночка консервованих помідор (700 - 800 грам)
Сіль, чорний мелений перець
Приготування

В широкій каструлі нагріти олію, покласти в нього подрібнений часник, всипати цукор, перемішати. Влити біле вино або оцет, лимонний сік, варити при постійному помішуванні дві хвилини. Додати соус чилі, сіль, перець, паприку і консервовані помідори. Влити склянку води. Прогріти і спробувати на сіль, якщо треба - додати. Довести соус до кипіння, зменшити вогонь і варити п'ять хвилин.

Рибне філе нарізати невеликими шматочками, викласти в каструлю з соусом, накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні 15 - 20 хвилин. Можна запекти рибу в духовці без соусу і подати його окремо або ж викласти шматочки риби у форму, залити соусом і запекти в духовці до готовності риби.

Просмотров: 599
Категория: Рецепти |
| Теги: філе, Риби

Рекомендовані рецепти:

Бутерброди "сонечка"
Омлет-десерт з горіхами і курагою
Курка з квасолею
Салат "Салют"
Торт з мигдальною начинкою
Трюфелі з білого шоколаду, шафрану і сушеного абрикоса
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: