Про запіканки здається все і всі знають. Це геніальний винахід, запіканка може бути простою і складною, ситної і легкою. Її можна зробити за півгодини зі звичайних продуктів, а можна довго чаклувати біля плити, створюючи щось особливе. Можна подати гарячої або постигла, з овочевим салатом або зі сметаною, з гострим соусом.
Пропонований варіант запіканки хороший в першу чергу тим, що продукти не вимагають попередньої підготовки. Готується вона дуже просто - все змішується і запікається в духовці. Сир і спеції можна підібрати на свій смак, а з рецепту взяти тільки пропорції основних продуктів.
Що знадобиться для запіканки
350 - 350 грам консервованої кукурудзи (без рідини)
Два помідора
120 грам сиру
Чверть склянки борошна
Одна - дві чайних ложки паприки
Чотири яйця
Сіль і чорний мелений перець за смаком
Приготування
Розігріти духовку до 200 градусів. Підготувати форму для запікання (діаметр - близько 20 див) - викласти дно папером для випічки і змастити її олією. Помідори нарізати невеликими кубиками, натерти сир, просіяти борошно. Збити віночком яйця. Кукурудзу викласти з банки в друшляк.
З'єднати кукурудзу, помідори, тертий сир, яйця і спеції, всипати борошно і вимісити тісто. Викласти в підготовлену форму, розрівняти поверхню і поставити в розігріту духовку. Запікати півгодини. Остудити і нарізати трикутничками. Таку запіканку добре брати на пікнік - вона легка і ситна одночасно. Якщо любите щоб консистенція була щільніше, то можна додати трохи більше борошна. До складу запіканки можна додати будь-яку зелень.
|