Головна » Статті » Рецепти


Грибна солянка: На 6 порцій треба взяти1 середній качан капусти .2 великі цибулини .200мл. рослинного масла .2 великі морквини .300 — 400 гр. грибів ( свіжих або заморожених ),сіль. перець . цукор за смаком.Капусту шаткуємо тонкою соломкою і тушкуємо під кришкою на ростить. олії з нарізаними невеликими шматочками грибами і з додаванням невеликоїкількості води . Воду додаємо при необхідності для повногоприготування грибів . На окремій сковороді обсмажуємо на ростить. олії до прозорості тонко нарізану цибулю . Додаємо моркву .Натерту накрупній тертці . Все тушкуємо до повної готовності . З'єднуємо продукти...
Переглядів: 600
Рецепти | | Коментарі (0)

Солянка рибна: 500 гр. риби,4 — 5 солоних огірка,1 — 2 цибулини,2 — 3 свіжих помідора або 2 стіл. ложки томатної пасти,1 стіл. л. каперсів і маслин,2 стіл. ложки олії .Потрібна свіжа риба не дрібна і не кістлява ( осетрина, севрюга, білуга, стерлядь ) . Зняте філе нарізати шматочками з кісток,голови зварити бульйон . Цибулю тонко порізати і злегка підсмажити в суповій каструлі з маслом, додати томат і тушкувати 5 — 6 хвилин, після чого покласти шматочки риби, нарізаніскибочками огірки, помідори, каперси, лавровий лист, трохи перцю і залити підготовленим гарячим бульйоном, посолити і...
Переглядів: 604
Рецепти | | Коментарі (0)

Суп-пюре з сьомги: 300гр. філе слабосоленої сьомги,200 гр. моркви,200 гр. картоплі,1луковица,200 гр. вершків,петрушка, сіль.Моркву, картоплю і лукпочистить, нарізати кубиками. Залити водою, щоб покрила овочі, иварить на середньому вогні до готовності. Додати шматочки сьомги, зелень,сіль і проварити 1 — 2 хвилини . Подрібнити блендером, додативершки,перемішати до однорідної пюре подібної маси і проварити ще несколькоминут .
Переглядів: 590
Рецепти | | Коментарі (0)

Картопляне пюре з сиром: Картоплю,50 гр. вершкового масла,2 яйця,1 цибулина,200 гр. сиру,сіль, перець.Картоплю відваріть і розімніть. Додайте до нього вершкове масло, розбити 2 яйця, дрібно нарізану цибулю, а потім нарізаний кубиками сир,перемішати. Пюре посоліть і трохи поперчіть. Викладіть в змащену маслом форму, а зверху розкладіть шматочки вершкового масла. Запечіть в духовці при середній температурі.
Переглядів: 572
Рецепти | | Коментарі (0)

Рататуй: Баклажани – 2 штуки середніхКабачки – 2-3 штукиПомідори — 3-4 штукиСвіжий картопля — 300-400гРіпчасту цибулю — 2 головкиЧасник — 2-3 зубчикиЗелень (чебрець, орегано)Оливкова оліяСіль і перець — за смаком.баклажан Наріжте кружечками. Далі потрібно посолити їх і витримати протягом приблизно 20 хвилин. Таким чином баклажани втрачають гіркоту. Через 20 хвилин баклажани промити. Кабачки, помідори, картоплю і цибулю також порізати кружальцями. Змастити форму маслом і укласти овочі, чергуючи баклажани, помідори, цибуля, кабачки і картопля. Овочі посипати сіллю, перцем, зеленню і часником. Запікати страву в духовці при температурі 180-190 С, поки картопля не...
Переглядів: 616
Рецепти | | Коментарі (0)

Полуниця в сиропі: свіжа полуниця6 столових ложок цукру200 г води50 г сухого білого вина15-20 г розмарину1 лайм.З зрізати цедру лайма і зі всіх складових зварити сироп (він виходить не дуже густою). Сироп процідити через дрібне ситечко, додати 4 великих полуниці і все змолоти блендером, ще раз процідити масу (щоб не було грудок) і закип'ятити, додати сік лайма. У форми для десерту нарізати крупно свіжу полуницю і до половини залити сиропом, поставити в холодильник на 40-50 хвилин (до повного охолодження). Можна подавати з кулькою ванільного морозива.
Переглядів: 652
Рецепти | | Коментарі (0)

Коктейль «Кривава Мері»: Помідори (сік) — 150 мілілітрівГорілка — 45 млвустерський Соус — 1 чайна ложкаСоус табаско — на кінчику ножаЛимон (сік) — за смакомСіль — за смакомСелера — за смакомПерець — за смакомЛід — за смаком.У високий келих влийте вустерський соус, капніть табаско, влийте горілку, томатний сік. Додайте кубики льоду, лимонний сік, сіль з селерою, трохи поперчіть. Подавайте зі стеблом селери. Коктейль можна трохи струсити в шейкері разом з льодом і потім відцідити в склянку. Безалкогольний варіант цього коктейлю називається «Вірджін Мері». Просто не додавайте горілки.
Переглядів: 623
Рецепти | | Коментарі (0)

Легкий десерт з полуницею, ківі і кукурудзяними пластівцями: 8 клубник2 ківі, нарізану дрібно2 склянки грецького (звичайний, несолодкий) йогурту склянки кукурудзяних пластівцівМед (опціонально, для солодощі).2 креманки викладіть шар йогурту (2 столових ложки). Далі викладайте шари полуниці, ківі і пластівців, розділяючи їх йогрутом. Прикрасити м'ятою.
Переглядів: 586
Рецепти | | Коментарі (0)

Фруктовий салат: 3 шт. Яблука2 шт. Ківі2 шт. БананРодзинки 50 гКурага 100 гСир 250 гКокосова стружка 50 рЦукор 2 ч. л.Лимонний сікЦукор.Нарізаємо яблука, ківі і банани невеликими кубиками. Яблука при нарізці швидко темніють, тому краще збризнути їх лимонним соком. Заодно лимонний сік і додасть кислинку всього солодкого салату. Всі підготовлені фрукти акуратно перемішуємо у великій мисці. Змішайте сир з цукром за смаком. Можна додати трохи сметани, щоб кульки з сиру каталися добре. Готові сирні кульки обвалюємо в суміші кокосової стружки різних кольорів. Викладаємо фрукти в креманки і прикрашаємо кожну порцію...
Переглядів: 586
Рецепти | | Коментарі (0)

Десерт «Уламки щастя»: 3 пачки різнобарвного желе(швидко розчинної)1 пачка(50 грам) желатину(простого)1 ст. л. цукру1 гр. ванілінущіпка лимонної кислоти0,5 л. сметани(20%).Розчинити пакетики з желе і розлити по трьох різних ємностях (по кольорам). 10 гр. желатину залити холодною водою (50 мл) і дати желатину набрякнути, потім розігріти до повного розчинення желатину, і розділити рідина по трьох чашках з кольоровим желе. Добре розмішати і винести на холод до застигання. 40 гр. желатину залити 200 мл холодної води і дати набрякнути. У чашку викласти нарізане на дрібні шматочки застигле кольорове желе. Сметану трохи збити з цукром, ваніліном і...
Переглядів: 625
Рецепти | | Коментарі (0)

1-10 11-20 ... 1041-1050 1051-1060 1061-1070 1071-1080 1081-1090 ... 4691-4700 4701-4708