Рататуй: Баклажани – 2 штуки середніх Кабачки – 2-3 штуки Помідори — 3-4 штуки Свіжий картопля — 300-400г Ріпчасту цибулю — 2 головки Часник — 2-3 зубчики Зелень (чебрець, орегано) Оливкова олія Сіль і перець — за смаком. баклажан Наріжте кружечками. Далі потрібно посолити їх і витримати протягом приблизно 20 хвилин. Таким чином баклажани втрачають гіркоту. Через 20 хвилин баклажани промити. Кабачки, помідори, картоплю і цибулю також порізати кружальцями. Змастити форму маслом і укласти овочі, чергуючи баклажани, помідори, цибуля, кабачки і картопля. Овочі посипати сіллю, перцем, зеленню і часником. Запікати страву в духовці при температурі 180-190 С, поки картопля не стане м'яким. До цього моменту баклажани і кабачки повинні підрум'яниться. Особливу пікантність блюду може надати хрустка скоринка. Отримати хрустку скоринку поверх овочів можна посипати готову страву сухарями і тертим сиром і запікати до утворення золотистої скоринки.
|