Солянка рибна: 500 гр. риби, 4 — 5 солоних огірка, 1 — 2 цибулини, 2 — 3 свіжих помідора або 2 стіл. ложки томатної пасти, 1 стіл. л. каперсів і маслин, 2 стіл. ложки олії . Потрібна свіжа риба не дрібна і не кістлява ( осетрина, севрюга, білуга, стерлядь ) . Зняте філе нарізати шматочками з кісток,голови зварити бульйон . Цибулю тонко порізати і злегка підсмажити в суповій каструлі з маслом, додати томат і тушкувати 5 — 6 хвилин, після чого покласти шматочки риби, нарізані скибочками огірки, помідори, каперси, лавровий лист, трохи перцю і залити підготовленим гарячим бульйоном, посолити і варити 10 — 15 хвилин. Перед подачею на стіл в солянку можна покласти вимиті маслини і дрібно нарізану зелень петрушки і кропу . Можна також додати скибочки лимона, очищені від шкірки .
|