Скумбрія, маринована в яблучному оцті: 2 скумбрії (заморожена, розморозити)цибуля ріпчаста за смаком250 мл води6 гвоздикперець горошком дрібка1/3 чайної ложки перцю духмяного молотогозерна коріандру дрібка2 чайні ложки солі1/2 чайної ложки цукру2 столові ложки соняшникової олії2.5 столові ложки яблучного оцту.Скумбрію почистити, порізати на шматочки. Воду закип'ятити, додати туди сіль, цукор, гвоздику, перець горошком і мелений, коріандр, масло, кип'ятити 1 хвилину на повільному вогні. В кінці влити оцет. Остудити. Цибулю порізати півкільцями. Рибу скласти в миску упереміш з цибулею, залити розсолом, маринадом. Залишити краще на добу маринуватися.