«Капустяні оладки»: 300-400 г капусти 1 цибулина зелень за бажанням 200 г кефіру або кислого 1 яйце сіль борошно 3-5 ст. л. 1/3 ч. л. розпушувача раст.олія для смаження. Капусту нашаткувати і нарізати дрібними кубиками, скласти в миску, трохи посолити і «пожамкать» трохи руками, щоб пом'якшала. Натерти на капусту цибулину на крупній тертці. Додати яйце, кефір, розпушувач і стільки борошна,щоб вийшло тісто, як на звичайні оладки. Підсолити,якщо треба. За бажанням можна додати зелень(я не завжди роблю з зеленню). Нагріти масло в сковороді і смажити, викладаючи столовою ложкою, на середньому вогні з обох боків до рум'яного кольору. Викладати на паперовий рушник. Подавати можна як гарячими,так і холодними.
|