Головна » Статті » Рецепти


Знаменитий грецький салат став коронним блюдом не одного ресторану. Та й вдома господині досить часто віддають перевагу цьому нехитрому в приготуванні, легкому і вельми корисного салату. Інгредієнти, необхідні для грецького салату, дуже прості і недорогі, готувати його можна в будь-який час року (взимку свіжі овочі дорожче, але невелика їх кількість, необхідну для цієї страви, цілком можна придбати).
Щоб приготувати грецький салат потрібно взяти:
- свіжий огірок;
- свіжий помідор;
Переглядів: 764
Рецепти | | Коментарі (0)

Цей пиріг я часто готую влітку. Найсмачніший він виходить з червоною смородиною, але це - справа смаку. Ви можете спробувати будь-які ягоди - з малиною або ожиною, вишнею, смородиною або зробити ягідну суміш. Ось рецепт пирога:

Для тесту потрібно розтопити 50 грам маргарину і влити в нього п'ять столових ложок молока. Три жовтки і 150 грам цукру збити, додати маргарин з молоком, всипати 250 грам борошна, 2...
Переглядів: 1301
Рецепти | | Коментарі (0)

Називається цей пиріг так цікаво з-за своєї економності - продукти для його приготування самі прості і доступні, і готувати пиріг дуже-дуже легко! Правда я в процесі використання даного кулінарного рецепту трохи його переділу під себе і додала до його складу деякі інші продукти, подорожче, але сама основа приготування пирога "Бідний студент" залишилася такою ж і вже вам вирішувати як саме його готувати: по більш простому рецептом або ж по...
Переглядів: 5159
Рецепти | | Коментарі (0)

Ця супердешева і дуже смачна коврижка виручає мене завжди, коли потрібно за півгодини зміркувати якийсь пиріг. Її можна готувати цілий рік, влітку зі свіжої вишнею, взимку використовувати вишню у власному соку. Сік я теж додаю в тісто.
У мене форма діаметром 26 см, зазвичай я роблю коврижку з половини продуктів.
Свіжа або консервована вишня
Склянку води або кефіру (я частіше роблю на воді - кефір...
Переглядів: 1246
Рецепти | | Коментарі (0)

Варіантів супів, приготованих з додаванням сиру дуже багато. Кажуть, що батьківщиною таких супів є Франція, адже знаменитий цибульний суп (в числі інгредієнтів якого є і сир) - це одне з традиційних страв французької кухні. Сирний суп не вимагає великого часу на приготування, продукти для нього потрібно найпростіші і недорогі, але поживність цього супу дуже висока. Для приготування сирного супу необхідно взяти сир, який добре плавиться - будь-який м'який сир...
Переглядів: 749
Рецепти | | Коментарі (0)

Часникові стрілки я завжди виламувала і викидала - не знала яке застосування їм знайти. В цьому році вирішила зробити омлет з такою незвичайною добавкою - і не пошкодувала. Дуже смачно, і ніколи не здогадатися що це стрілки часнику, за смаком нагадує омлет з копченою ковбаскою або з грибами
Невеликий пучок часникових стрілок потрібно вимити, обсушити, відірвати носики біля стрілок, самі стрілки нарізати як квасоля - на невеликі...
Переглядів: 1206
Рецепти | | Коментарі (0)

Останнім часом буженина власного приготування повністю витіснила всі види ковбаси та інші готових копченостей. Роблю її навіть з невеликих шматочків свинини, вагою в 500 - 700 грам. З вечора мариную м'ясо, вранці запікаю.

Свинину вибираю нежирну, задню частину або лопатку. Але можна робити і з більш жирного м'яса, якщо любите пожирніше і посочнее.
Часточки часнику ріжу шматочками. Змішую сіль і чорний мелений перець, обвалюю часник в...
Переглядів: 747
Рецепти | | Коментарі (0)

У цього рецепта може бути безліч варіацій. Наприклад, якщо додати шинку або ковбасу, вершковий смак буде не так виражено, але страва вийде більш ситним, ґрунтовним. Якщо додати кабачки або інші овочі - виходить більш дієтичний варіант.
Кілограм картоплі очистити і нарізати шайбочками, товщиною приблизно півсантиметра. Картоплю можна злегка обсмажити в олії, а можна запікати сирим - кому як подобається.
Натерти на тертці 50 грам сиру. У...
Переглядів: 4582
Рецепти | | Коментарі (0)

Те, що риба дуже корисна, знає навіть школяр. Напевно, саме тому люди придумали безліч рецептів приготування цього смачного і корисного продукту. Сьогодні я хочу вам запропонувати рецепт запеченої у фользі риби, яка підійде як для повсякденного, так і для святкового столу.
Риба з лимоном
Для приготування риби вам знадобиться:
Свіжоморожена риба (скумбрія, оселедець, форель) - 4 шт.
Лимон - 2 шт.
Оливкова олія - 3 ст. ложки

Переглядів: 793
Рецепти | | Коментарі (0)

Це ще один мій черговий рецепт випічки. Дуже простий, з мінімуму продуктів, але печиво виходить дуже смачним. Якщо тісто розкачати тонко, печиво буде розсипчастим, хрустким, якщо товстіший - розсипчастим, але м'яким.

50 грам дріжджів (звичайних, хлібних, які ще в радянський час продавалися паличками по 100 грам) або 20 - 25 грам сильних дріжджів (наприклад, «Львівських») розвести в половині склянки холодного молока. Додати дрібку цукру, розмішати.
Дві...
Переглядів: 22140
Рецепти | | Коментарі (0)

1-10 11-20 ... 2981-2990 2991-3000 3001-3010 3011-3020 3021-3030 ... 4691-4700 4701-4708