У цього рецепта може бути безліч варіацій. Наприклад, якщо додати шинку або ковбасу, вершковий смак буде не так виражено, але страва вийде більш ситним, ґрунтовним. Якщо додати кабачки або інші овочі - виходить більш дієтичний варіант. Кілограм картоплі очистити і нарізати шайбочками, товщиною приблизно півсантиметра. Картоплю можна злегка обсмажити в олії, а можна запікати сирим - кому як подобається. Натерти на тертці 50 грам сиру. У миску розбити три яйця, влити 200 мл вершків (або молока), збити, посолити за смаком і всипати половину сиру. Глибоку форму змастити маслом. Пропустити через землянку часник, змастити стінки посуду. Викласти шар картоплі, полити заливкою, знову шар картоплі і так чергувати до верху. Кожен шар картоплі трохи підсолити. Верх полити заливкою, розтопленим вершковим маслом, посипати тертим сиром. Поставити в гарячу духовку, запікати до готовності картоплі. Коли картопля стане м'яким, вогонь можна збільшити, переставити картоплю у верхню частину духовки і підрум'янити верх. Готову картоплю посипати свіжою зеленню. Якщо готуєте з ковбасою або овочами, шари можна чергувати в будь-якій послідовності.