Такий гарний і пишний пиріг з начинкою з сиру прикрашений часточками мандаринів і посипаний корицею для того, щоб надати випічці неповторний аромат, звичайно, більше підходить для приготування його взимку, коли мандарини є найбільш доступними свіжими фруктами, але і зараз теж буде дуже до речі. По своєму смаку пиріг чимось нагадує смак знайомих багатьом з дитинства ватрушок, тільки з цікавою цитрусовою ноткою.
Отже, для такого пирога вам знадобиться: для тіста - 200 грамів борошна, одне куряче яйце, половину пачки вершкового масла (або таку ж кількість маргарину), 100 грамів цукру; для начинки - 300 грамів сиру (підійде як домашній сир, куплений на ринку, так і магазинний продукт у пачках), чотири середніх мандарина, одне яйце, 100 г цукру, 125 г йогурту, а ще цукрова пудра і кориця.
З м'якого вершкового масла (маргарину) з борошном, яйцем і цукром приготувати тісто і поставити на годину в холодильник. Сир розтерти з цукром, після чого додати до них йогурт і яйце і злегка збити до однорідності за допомогою блендера (маса вийде рідкуватий). Охолоджене тісто викласти тонким шаром у форму таким чином, щоб вийшли досить високі бортики, і вилити на нього сирну начинку і красиво викласти зверху мандаринові часточки. Випікати в нагрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин, потім пиріг остудити, вийняти з форми і посипати сумішшю пудри і кориці.