Головна » Статті » Рецепти |
Коврижка з вишнею
Ця супердешева і дуже смачна коврижка виручає мене завжди, коли потрібно за півгодини зміркувати якийсь пиріг. Її можна готувати цілий рік, влітку зі свіжої вишнею, взимку використовувати вишню у власному соку. Сік я теж додаю в тісто. У мене форма діаметром 26 см, зазвичай я роблю коврижку з половини продуктів. Свіжа або консервована вишня Склянку води або кефіру (я частіше роблю на воді - кефір не завжди є) Шість столових ложок рослинного масла Півтори - дві склянки цукру Чайна ложка соди з гіркою Три столові ложки яблучного оцту Борошно Чим більше в багатошаровій вишні - тим смачніше. Якщо робите з консервованої вишнею, то соком замініть частину води. Воду потрібно злегка підігріти і розчинити цукор. Влити рослинне масло, всипати борошно і як слід розмішати щоб не було грудочок, інакше при випіканні в тесті залишаться білі розводи. Борошна додайте стільки, щоб тісто було як густа сметана. У склянку насипати чайну ложку соди з хорошою гіркою і влити оцет. Гашене соду додати в тісто, розмішати. Після цього покладіть в тісто ягоди вишні, акуратно перемішайте і виливайте тісто в змащену маслом форму. Форму беріть з високими бортиками і заповнюйте не більше ніж на половину, пиріг добре піднімається в духовці. Поставте в гарячу духовку, випікайте на середньому вогні хвилин 25 - 30. Перевірте готовність пирога дерев'яною шпажкою. Розрізати можна гарячим, прямо у формі. | |
Просмотров: 1247 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |