Головна » Статті » Рецепти

Коврижка з вишнею
Ця супердешева і дуже смачна коврижка виручає мене завжди, коли потрібно за півгодини зміркувати якийсь пиріг. Її можна готувати цілий рік, влітку зі свіжої вишнею, взимку використовувати вишню у власному соку. Сік я теж додаю в тісто.
У мене форма діаметром 26 см, зазвичай я роблю коврижку з половини продуктів.
Свіжа або консервована вишня
Склянку води або кефіру (я частіше роблю на воді - кефір не завжди є)
Шість столових ложок рослинного масла
Півтори - дві склянки цукру
Чайна ложка соди з гіркою
Три столові ложки яблучного оцту
Борошно

Чим більше в багатошаровій вишні - тим смачніше. Якщо робите з консервованої вишнею, то соком замініть частину води.
Воду потрібно злегка підігріти і розчинити цукор. Влити рослинне масло, всипати борошно і як слід розмішати щоб не було грудочок, інакше при випіканні в тесті залишаться білі розводи. Борошна додайте стільки, щоб тісто було як густа сметана. У склянку насипати чайну ложку соди з хорошою гіркою і влити оцет. Гашене соду додати в тісто, розмішати. Після цього покладіть в тісто ягоди вишні, акуратно перемішайте і виливайте тісто в змащену маслом форму. Форму беріть з високими бортиками і заповнюйте не більше ніж на половину, пиріг добре піднімається в духовці.
Поставте в гарячу духовку, випікайте на середньому вогні хвилин 25 - 30. Перевірте готовність пирога дерев'яною шпажкою. Розрізати можна гарячим, прямо у формі.
Просмотров: 1247
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, вишнею

Рекомендовані рецепти:

Торт "Посмішка негра"
Пиріг "Ягідне хмарина"
Відкриті булочки з персиком
Дачний овочевий салат
Свинина за оригінальним рецептом
Салат з грейпфрутом
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: