Те, що риба дуже корисна, знає навіть школяр. Напевно, саме тому люди придумали безліч рецептів приготування цього смачного і корисного продукту. Сьогодні я хочу вам запропонувати рецепт запеченої у фользі риби, яка підійде як для повсякденного, так і для святкового столу.
Риба з лимоном
Для приготування риби вам знадобиться:
Свіжоморожена риба (скумбрія, оселедець, форель) - 4 шт.
Лимон - 2 шт.
Оливкова олія - 3 ст. ложки
Часник - 2 зубчики
Зелена цибуля - 1 шт.
Розмарин - 1 гілочка свіжого
Вершкове масло - 50 гр.
Сіль і спеції - за смаком
Приготування:
Готуємо маринад. Для цього потрібно змішати оливкову олію, продавлений через землянку часник, лимонний сік і цедру. Посолити, додати спеції і добре перемішати. В цьому маринаді замаринувати очищену і випатрану рибу на 15 хвилин.
Зелена цибуля і розмарин порізати і змішати з вершковим маслом. У черевце кожної рибки покласти отриману суміш.
Кожну рибку загорнути у фольгу і обсмажити на грилі або в духовці. Подавати до столу, посипавши зеленню і зеленим луком.
|