Головна » Статті » Рецепти

Желе варення з яблук (рецепт)
Для приготування цього смачного і ароматного варення-желе потрібен цукор з пектином. Можна купити окремо пектин (поняття не маю, де він продається) або ж агар-агар (по ідеї в супермаркетах великих повинен бути такого в продажу).
беремо Яблука кислі або кисло-солодкі, але не нудотно солодкі. Яблучка треба промити й нарізати дрібно, не дотримуючись якоїсь форми, просто ріжемо і все. Шкірку не треба знімати, насіння не треба виймати і ви зараз самі зрозумієте чому. Яблука (кілограм) у два з половиною склянки води киплячій закладаємо і варимо на слабкому вогні двадцять хвилин. Після цього беремо нову каструлю, на неї сито кладемо, висипаємо яблука разом з відваром і чекаємо, поки повністю вся рідина стече. В сито повинна залишитися суха м'якоть.

Цукру чотириста грам додаємо у відвар і варимо до тих пір, поки він повністю не розчинитися. На цій заключній стадії варіння додаємо пектин або агар-агар. Як тільки варення охолоне, воно стане желе подібним.
Просмотров: 649
Категория: Рецепти |
| Теги: яблука, треба

Рекомендовані рецепти:

Чанахи: рагу по-грузинськи
Печенюшки "Міні"
Листкова коса з капустою
Голландський салат з оселедцем
Фруктові цукерки
Рулет з мовою і сиром
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: