Для приготування цього смачного і ароматного варення-желе потрібен цукор з пектином. Можна купити окремо пектин (поняття не маю, де він продається) або ж агар-агар (по ідеї в супермаркетах великих повинен бути такого в продажу). беремо Яблука кислі або кисло-солодкі, але не нудотно солодкі. Яблучка треба промити й нарізати дрібно, не дотримуючись якоїсь форми, просто ріжемо і все. Шкірку не треба знімати, насіння не треба виймати і ви зараз самі зрозумієте чому. Яблука (кілограм) у два з половиною склянки води киплячій закладаємо і варимо на слабкому вогні двадцять хвилин. Після цього беремо нову каструлю, на неї сито кладемо, висипаємо яблука разом з відваром і чекаємо, поки повністю вся рідина стече. В сито повинна залишитися суха м'якоть.
Цукру чотириста грам додаємо у відвар і варимо до тих пір, поки він повністю не розчинитися. На цій заключній стадії варіння додаємо пектин або агар-агар. Як тільки варення охолоне, воно стане желе подібним.