Жан-баклажан: Баклажан — 3 шт. М'ясо (свинина, телятина, або змішаний фарш) — 500 г Цибуля ріпчаста — 1 шт. Вода — 1 стакан. Паста томатна — 1 ст. л. Сметана — 3 ст. л. Сіль, перець — за смаком. Баклажани помити, обрізати хвостики і зробити ножем поздовжні борозенки. Нарізати кружечками 5-6 мм, трохи присолити, дати постояти 10 хвилин. З м'яса і цибулі приготувати фарш (можна додати часник), посолити, поперчити за смаком, можна додати спеції. Добре перемішати. Форму змастити вершковим маслом. Ставити вертикально кружечок баклажана, притримуючи рукою, до нього прикладати коржик з фаршу за розміром кружечки, потім знову баклажан і знову фарш. Так чергувати по колу, поки не заповниться вся форма. У воді або бульйоні розвести томатну пасту і сметану, посолити і поперчити за смаком. Залити викладене м'ясо з баклажанами і поставити в гарячу духовку на 40 хвилин для запікання при t 200градусов (до готовності м'яса). Прикрасити зеленню.
|